Om sydhavnskaffe

Hvem er vi?

For os handler kaffe både om god adfærd og god smag.

Danmark er et af de mest kaffedrikkende lande i verden, hvilket i vores øjne betyder, at vi også har et stort ansvar for at blive mere bevidste om kaffen, vi drikker.

Vi tænker kaffe på en anden måde end man har gjort i Danmark i hundredevis af år. Det er ikke bare brændstof til maskineriet, så du kan få energi og øge effektiviteten. Det er ikke bare en varm kop imellem hænderne, en velkendt duft eller en sort nødvendighed.

Det skal give mening for alle – både for kaffebonden, for os, der arbejder med kaffen og for dig, der drikker kaffen.

Hvorfor og hvordan?
Vi vil passe på de lokale ressourcer ude ved kaffeproducenterne. Vi vil opretholde en sund biodiversitet, bruge vandressourcer fornuftigt, og vi vil vise et socialt ansvar ift. kaffeproducenternes levevilkår. Vi vil også give dig de bedste kaffeoplevelser.

Alt det gør vi bedst ved at have fokus på et godt samarbejde med de lokalområder og kaffefarmene, hvor kaffen kommer fra. På den måde har vi bedre føling med, hvordan den bliver dyrket, og vi er med til at sikre forsvarlig kaffehandel og dermed en bæredygtig kaffebranche. Vi gør det også, når vi udvælger og rister kaffen, så du får den bedst mulige smagsoplevelse i koppen. Og når vi oplyser dig som forbruger, så du kan drikke kaffe med større bevidsthed om rejsen fra crop til kop.

Kenneth

Som faglært kok og tjener har det altid optaget mig meget at udforske og skabe oplevelser inden for smagsverdenen.

Mit kaffe-eventyr startede næsten som en tragedie. Igennem min tjenertid måtte jeg gang på gang servere elendig kaffe til gæster, der forinden havde haft en smagsoplevelse af en helt anden kaliber. Det undrede mig, at danskerne gik så meget op i mad og så lidt op i kaffe. Dér opstod drømmen om at revolutionere kaffekulturen i vores lille kvalitetsbevidste land.

For mig handler kaffekunsten (såvel som kokkekunsten) i udgangspunktet om at finde nogle gode råvarer og derefter om at bearbejde dem, så smagen i sidste ende bliver den bedst mulige. Det vigtigste for mig som smagsudvikler og kafferister er modtagerens oplevelse.

Du møder mig typisk ved risteren, i butikken, i telefonen, på mailen eller ude omkring.

/kenneth@sydhavnskaffe.dk

Rasmus

Med 17 år i kaffebranchen er kaffe blevet en del af mit DNA. Som forhenværende front man på kaffebaren, der for alvor præsenterede specialkaffen for aarhusianerne og som tidligere ejer af egen kaffebar RS28 er det blevet umuligt for mig at holde mig fra kaffen.

Med min store kærlighed til kaffen keder det mig lidt, at specialkaffe stadig forbindes med en højtragende og til tider snobbet kultur. I mit univers er specialkaffe uprætentiøs og lige til. Derfor er min mission at få specialkaffen ned i øjenhøjde og finde ud af, hvordan alle kan få en god kop kaffe, uden at det bliver for kompliceret.

Mit stærkeste våben er smagen i koppen, og det skal flest muligt have glæde af. Om du er til espresso – med eller uden mælk, diverse filterbryg, aeropress, french press (stempelkande) eller andre bryg, er jeg dit link mellem de ristede bønner og den smag og duft, du møder i koppen. Du kan altid spørge mig, hvordan du får det bedste ud af dit næste bønnefix.

Jeg er typisk at finde i butikken, i telefonen, til arrangementer og kurser eller out and about.

rasmus@sydhavnskaffe.dk