BOB – Brasilien

BOB – Brasilien

/84
Process: Natural
Variant: Yellow Catuai
Lys Chokolade - Nødder
Beskrivelse +

En elegant og udtryksfuld kaffe, der initierer frugtige og søde smagsnoter. Den leder bl.a. tankerne i retning af jordbær, nødder og lys chokolade. Kaffen er en del af et spændende og vigtigt projekt, som du også kan støtte ved at smage på den. 

Specifikationer 

  • Land: Brasilien 
  • Region/område: Mococa 
  • Vaskestation/farm: Fazenda Ambiental Fortaleza 
  • Sort: Yellow Catuai (Sigfreds.dk?) Red Bourbon, Red Catuai, Mundo Novo (Belco), Arabica 
  • Proces: Natural 
  • Højde (m a.s.l.): 900-1300 
  • Høst: Maj-sep. 
  • Ristegrad: Lysristet 
  • Smagsnoter: Nødder, lys chokolade 

Lidt bonusinfo… 

Kaffen her er produceret ved Fazenda Ambiental Fortaleza (Environmental Fortress Farm) 

med metoder, der har fokus på miljøet og menneskeheden.  

BOB-kaffen er en del af et projekt, der hedder Bob o link, som er opkaldt efter fuglen Bobolink. Fuglen er en vidt-rejsende art, der har sværere og sværere ved at rejse lange distancer, som den tidligere har gjort, på grund af den ensartede landbrugskultur, der bliver mere og mere udbredt.   

Med Bob o link forsøger man at opretholde og fremme biodiversiteten i naturen 

Det er et unikt, bæredygtigt kaffeprojekt, der sigter mod at ændre måden, kaffe bliver produceret oglivsstilen i områderne, der producerer kaffe. Projektet blev søsat af Marcos Croce på hans egen farm, og er nu støttet af over 50 kaffeproducenter i hhv. Mococa i Sao Paulo og Caparao i EspiritoSanto. 

Man forbinder ofte høstmetoder i Brasilien med maskinel høst, men kaffe i Bob o link –projektet høstes udelukkende ved håndkraft.

Denne kaffe er en del af et spændende projekt, læse mere her.

1 Kilo400G
Ryd
Vælg antal:

Prøv vores Microlots

Kafferne er de bedst mulige, mest sjældne, eksklusive og innovative.
Forvent perfektion & ekstraordinære smagsoplevelser! Vi præsenterer menneske bag, deres ideer, hvor på farmen kaffen gror, hvilke varianter, efterhøst metode mm. Kaffen i denne kategori kan have meget begrænset tilgængelighed, i enkelte tilfælde, ned til 1stk (60-70kg) Ofte køber vi dog et helt lot, så der er nok til længere tids produktion.
Kaffen i denne kategori, scorer som minimum 86 point ud af 100.